Er was een probleem met het laden van de reacties.

Veilig op Discord

Support Portal  »  Informatie  »  Bekijkt artikel

Printen
Chatten op Discord, wat zijn de risico’s?

Wanneer je onze Discordserver bezoekt, heb je toegang tot chatkanalen. Je kunt hierin chatten met andere gebruikers en Stafleden.
Omdat chatten met andere mensen gezellig en leuk is kan de grens tussen de echte en virtuele wereld soms vervagen. Om Discord veilig te gebruiken kan je het volgende hanteren:
  • Vertel iemand die je niet kent niet je echte naam. Gebruik bijvoorbeeld je gamenaam als Discordnaam;
  • Deel geen persoonlijke informatie op Discord. Vertel bijvoorbeeld nooit waar je woont en hoe oud je bent. Pas ook op met het delen van je sociale media accounts;
  • Accepteer geen vriendschapsverzoeken van mensen die je niet kent.
  • Spelers kunnen zich als iemand anders voordoen. Let dus op met wie je te maken hebt;
  • Klik niet op links die je niet vertrouwt;
  • Rapporteer spelers bij ongewenst gedrag bij Discord en bij onze staff.

Voicecalls op Discord, wat zijn de risico’s?

Naast chatten kan je ook mee doen aan een voicecall op onze Discordserver. Je kunt daar met ander gebruikers en Stafleden praten.
Je kunt voicecalls op een veilige manier gebruiken door naast de bovenstaande punten ook het volgende te handeren:
  • Maak alleen gebruik van een voicecall als je toestemming hebt van je ouders of indien je ouder bent dan 16 jaar;
  • Indien je jonger bent dan 16 jaar en jij of je ouders het prettig vinden, zorg dat je in een ruimte bent waar je ouders mee kunnen luisteren;
  • Mensen kunnen zich ook in een voicecall als iemand anders voordoen: stemmen kunnen vervormd of opgenomen zijn. Let dus op met wie je te maken hebt;
  • Mensen kunnen ongevraagd en onopgemerkt opnames maken van het gesprek. Pas dus op met wat je vertelt en wat je deelt;
  • Rapporteer gebruikers bij ongewenst gedrag bij Discord Trust & Safety en bij ons staff team.

Deel via
Is dit artikel zinvol?

On-Premise Help Desk Software by SupportPal
© Fire-Enterprise